Un día en la vida de Feike en Madrid

Heb je je al altijd afgevraagd hoe een dag eruit ziet van een Erasmusstudent? Speciaal voor jullie nam ik het vliegtuig richting Madrid om een dag in het leven van Feike mee te volgen.

Benieuwd wat er zoal gebeurde? Lees dan zeker verder!

 

 

Meet Feike 

Hallo, ik ben Feike Alenus. Ik ben een 19-jarige communicatiestudent die momenteel op Erasmus is in de Spaanse hoofdstad Madrid. Ik neem jullie graag mee tijdens mijn dagelijkse activiteiten. Check zeker mijn tips & tricks op het einde van deze blog!

Vrijdag 18 november

8u30

Het is 8u30 wanneer mijn wekker me wakker maakt. Ik sta op en ga meteen een ontbijtje maken. Zoals elke ochtend start ik de dag het liefst met een kommetje cornflakes en een Actimel. Terwijl ik mijn ontbijtje op eet scrol ik nog een beetje door de sociale media op mijn gsm.

Nadat ik mijn tanden gepoetst heb en mijn kleren heb aangedaan vertrek ik naar mijn metrohalte want mijn eerste les van de dag begint vandaag om 10:00. De metrohalte is gelukkig maar 2 minuten wandelen van bij mijn kot. Om naar school te gaan moet ik 2 verschillende metro’s nemen. Ik ben meestal 20 minuten onderweg.

10u00

Zodra ik aankom op mijn school ga ik naar mijn eerste en enige les op vrijdag namelijk “Web Environment 1”. Tijdens dit vak programmeren we websites. 

Vandaag gaan we meteen aan de slag met het coderen van onze website die we tijdens de voorgaande lessen structureel opbouwen. Dit doen we met HTML. Met deze programmeertaal kan je elementen van een website structureren, zoals het invoegen van hoofdstukken, paragrafen en afbeeldingen. We krijgen eerst wat theorieles over het gebruik van de taal. Vervolgens leren we werken met CSS. Met CSS kan je bijvoorbeeld bepalen waar de elementen moeten komen op het scherm, hoe groot ze moeten zijn en wat de kleur is. Ik vind het persoonlijk een pittige les vandaag. Als ik kijk naar al mijn vakken is dit één van de moeilijkste vakken. Veel medestudenten hebben het moeilijk om te volgen.

Wanneer het einde van de les is aangebroken besluit ik terug naar mijn kot te gaan. Je kan ook perfect in de catering op school eten maar ik ben niet zo een fan van de gerechten die ze daar serveren.

13u30

Wanneer ik aankom op mijn kot is het 13u30. Ik besluit een lekkere pasta met spekjes te maken. Snel, eenvoudig en goedkoop. Deze maaltijd eet ik het liefst, het is een beetje mijn comfortfood. Zodra ik alles heb afgewassen besluit ik even te gaan shoppen in de stad. Wist je trouwens dat de grootste Zara ter wereld gelegen is in Madrid?

Nadat ik alle nieuwe collecties in de winkels gezien heb ga ik nog even naar de supermarkt om wat extra poetsproducten te kopen voor op kot. Zodra ik deze heb wandel ik terug richting mijn kot.

 

20u00

Ik denk dat ik vanavond eens wat ga bestellen om te eten. Ik heb deze middag namelijk al gekookt. In Madrid is er de app Glovo; een soort Spaanse variant van Takeaway. Hier kan je duizenden restaurants op terugvinden. Er is dus altijd wel iets wat je lekker vindt.

 

21:00

Nadat ik gegeten heb, krijg ik een Whatsappje van mijn vrienden om vanavond uit te gaan. Daar kan je toch moeilijk nee op zeggen? Dit is de ideale activiteit om het weekend in te zetten. Om mijn dag af te sluiten geef ik jullie graag nog enkele tips & tricks mee voor het uitgaansleven in Madrid.

Tips & tricks voor het uitgaansleven in Madrid:

  • Let op je spullen! Steek je gsm en portefeuille goed weg!
  • Het uitgaansleven is hier redelijk duur.
  • Kijk welk soort muziek ze draaien in de club. Mijn aanrader: commercial music!
  • Tussen 00:00 en 1:00 moet je met je met je ticket binnen zijn, dus ga op tijd!
  • En als laatste: geniet van het leukste uitgaansleven in Europa!

Beste clubs in Madrid (Feike’s opinion)

  • Icon Madrid
  • Teatro Eslava
  • Teatro Barcelo (club van Netflixserie Elite)
  • Discoteca Velvet Madrid
  • Fucking Monday

Hopelijk hebben jullie nu een duidelijk zicht hoe een dag in het leven van een Erasmusstudent eruit ziet!

Hieronder kan je nog enkele sfeerfoto's terugvinden van de prachtige hoofdstad van Spanje.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Severine smullenberghs
10 maanden geleden

Waaauwww , zo mooi allemaal 🥰super goed gedaan 👍